Mercedes-Benz ML 320 CDI

Te Koop

Eigenschappen

€14.950,-

2005

Zwart

165.743 km

320 CDI

Automaat

Diesel

Beschrijving

Geen verkooppraat: deze Mercedes ML is letterlijk altijd van een oud baasje geweest. Hij komt rechtsreeks van de eerste eigenaar en dat is te zien! Er is bijzonder weinig mee gereden verraad de kilometerstand ons en dat is uniek voor zijn leeftijd. Je vindt geen andere met die kilometers voor een betere prijs. Maar ook het exterieur en interieur zijn spotless, wat aangeeft dat deze auto altijd met zorg en liefde behandeld is. De half lederen bekleding van het interieur is werkelijk waar als nieuw!

Deze sterke diesel is gewend om te werken. De V6 CDI-dieselmotor is een betrouwbare motor – goed voor 225 pk – en heeft zijn kwaliteit in de praktijk al bewezen. De ontwikkeling was er op gericht de motoren nog krachtiger, attractiever en minder belastend voor het milieu te maken. Met zo’n ML kom je dan ook moeiteloos overal, in luxe en comfort.

Even terug naar zijn leeftijd. Dat klonk misschien wat negatief maar dat is het zeer zeker niet. Deze Mercedes ML is namelijk een youngtimer; wat inhoudt dat hij zeer gunstig (lees: bijtellingsvriendelijk) te rijden is. In tegenstelling tot de meeste ‘gewone’ oldtimers komen de youngtimers vaker buiten aangezien deze wel geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Een handjevol verzekeraars biedt een speciale youngtimerverzekering aan, voor auto’s van 15 tot 25 jaar. Dit kan een premievoordeel opleveren.

Ben je ondernemer en niet vies van een beetje nostalgie? Vergeet de plug-in hybrides en de hoge bijtelling. Voor een youngtimer geldt een apart bijtellingstarief. Per jaar moet je 35 procent van de dagwaarde optellen bij je inkomen. Inderdaad: niet de catalogusprijs, maar de dagwaarde. Zo kun je dus voor een paar duizend euro een youngtimer kopen die destijds als premium-model de deur uit is gegaan en betaalt de fiscus ook nog eens een beetje mee!

Wat moet je weten over deze auto? Heeft een sluitende historie en is volledig dealer onderhouden – laatste servicebeurt bij de dealer op 03-04-2019. Wordt afgeleverd met een extra set lichtmetalen velgen + zomerbanden.

Wanneer je geïnteresseerd bent kun je de auto op afspraak komen bekijken en ervaren.